Egybesült diós tészta

Csajos, főzőcskézős napot tartottunk az egyik szombaton. Búcsúzásnál megkérdezték a lányok, hogy mi lesz a következő tésztás recept, amit elkészítek. Éppen hazaérkező párom szerint édes tészta már régen készült, ezért erre esett a választás. :-) Számba vettük, milyen hozzávalókból lehetne elkészíteni, majd döntöttünk: legközelebb a dióé lesz a főszerep! És mivel szerettem volna egy kis csavart is tenni bele, így sült diós tészta lett belőle. :-)

dios_teszta_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          ½ csomag Gyermelyi rövid metélt
  •          4 marék dió
  •          2 ek nádcukor
  •          5-6 ek  baracklekvár
  •          2 ek vaj
  •          zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A diót ledaráljuk, majd a tésztával összekeverjük, amihez hozzáadjuk a lekvárt és a cukrot is, majd összedolgozzuk.

Egy őzgerincet, vagy egyéb sütőformát kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Belemerjük a diós, lekváros tésztát, és előmelegített sütőben 200 fokon rövid ideig sütjük.

Tányérra tesszük az összesült tésztát, meghintjük porcukorral, és szeletelve, ha szükséges további lekvárral tálaljuk.

Igen! Fincsi! :-)

Ha még érdekel finom, lurkóknak is tetsző tészta étel, akkor kattints ide:

http://masteszta.blog.hu/2014/05/24/edesapam_almas-turosa

- KockacZukor -