Minestrone leves csigatésztával

Nagyon leveses vagyok, minden nap tudnék levest szürcsölni. A kedvenceim a krémlevesek, sajtos pirítóssal, de most mégsem ilyet, hanem egy tavaszidéző olasz zöldséglevest, minestrone-t készítettem. Nyilván ennek a levesnek is többféle receptje ismert, én most egy olyat választottam, amiből a sajt sem maradt ki.

Az eddig elkészített levesek közül ez a krumplis krémleves egy másik nagy kedvencem: http://masteszta.blog.hu/2014/10/04/krumplis_kremleves_csipet_tesztaval. Próbáld ki ezt is! :-)

minestrone_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          2 maréknyi Gyermelyi csiga tészta
  •          1 szál póréhagyma
  •          4 gerezd fokhagyma
  •          250 g bab (konzerv)
  •          250 g darabolt paradicsom (konzerv)
  •          500 g vegyes fagyasztott zöldség
  •          1 tk zsálya
  •          2 ek balzsamecet
  •          reszelt sajt (elsősorban parmezán)
  •          natúr vegeta
  •          olívaolaj
  •          só, bors


Elkészítés:

Olajat hevítünk egy edényben, majd a karikára vágott hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vegyes zöldséget, a leszűrt babot és paradicsomot. Felöntjük ízlés szerint vízzel. Miután a leves elkezd forrni, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a natúr vegetát és zsályát is. A levest balzsamecettel ízesítjük. Hozzáadjuk a csigatésztát, és pár percig még hagyjuk főni.

Tálaláskor sajtot reszelünk rá.

minestrone_2_kesz_300.jpgFotó: KockacZukor

Jó étvágyat!

- KockacZukor -