Paradicsomos csirkemell exmodellesen

Aki azt gondolja, hogy egy világhírű exmodell étrendjébe nem fér bele a tészta, téved. Bizonyítékunk is van az ellenkezőjére, méghozzá Balassa Gábor személyében, aki a nyolcvanas-kilencvenes években Magyarország egyik leghíresebb férfi modellje volt. Bár manapság már a kommunikációs szakmában keresi a kenyerét, mégis ügyel az egészséges étrendre, amibe figyelem: a tészta is belefér!

img_5921_1.JPG

Mit jelent számodra az evés, a finom ételek?
Szeretek enni, szeretem az izgalmas ízeket, és szeretem az együtt evést, mint családi programot. Törekszünk rá, hogy lehetőleg este a vacsoraasztalnál meg tudjuk beszélni minden családtag napját.

Mennyire vagy ínyenc?
Nagyon! Imádom az újdonságokat, a sokszor szokatlan, rendhagyó, gourmet ízeket, de nagyon szeretem a hagyományos magyar konyhát is, amin nevelkedtem.

Tudsz főzni?
Igen, majdnem mindent el tudok készíteni, és jó programnak tartom a főzést, kedvvel főzök, ha időm engedi, minden héten legalább egyszer. És még finom is az eredmény! Nyilván várnom kell a Michelin csillagra egyelőre, de szeretek tanulni és lelkesen főzök. :)

Melyik volt a kedvenc „Nagymama főztje” a számodra?
Természetesen a rakott krumpli!

Van valami izgalmas/vicces sztorid a konyhából?
Jó néhány éve történt egy eset, de nem is tudom, hogy el merjem-e mondani. Telepakoltam a mosogatógépet, amikor észrevettem, hogy elfogyott a mosogatótabletta. Nem akartam ott hagyni mosatlanul az edényeket, ezért nem is tudom, hogy találtam ki, de folyékony mosogatószert töltöttem a gép adagolójába, és elindítottam a programot. Amikor pár óra múlva hazaértem egy megbeszélésről, az egész konyha úszott a habtól...

Gyakran vacsorázol otthon? Mi a helyzet a vasárnapi ebédekkel?
Amikor csak tehetem, a családdal eszünk. A vasárnapi ebéd pedig minden héten szent, olyankor kötelező a húsleves és a rántott hús. :)

Ha étterem, akkor melyiket választod?
Leginkább a japánt, az indiait vagy az olaszt.

Mi az az étel, amit soha semmilyen körülmények között nem kóstolnál meg?
Csiga (live).

És mi volt az az étel, amit ugyan megkóstoltál, de onnantól isten őrizz, soha többet?
Bangkokban a sült csótány.

Odafigyelsz arra, hogy mit eszel? Követsz valamilyen speciális étrendet?
Mint volt modell, a sok fehérje, kevés szénhidrát elvét követem, de azért belefér a kilengés. Olyankor két-három napig próbálok kompenzálni, és kevesebbet enni, ez egy bevált módszer nálam.

balassi.jpg

Hogy állsz a tésztával? Van kedvenc tésztaételed?
Szeretem a tésztákat, a penne a kedvencem, olívában párolt zöldségekkel.

Van esetleg valami specialitásod vagy olyan étel, amit te találtál ki, tettél egyedivé és mindenki imádja?
Van egy pörköltszerűség csirkemellből, a kislányaim imádják, amit olaszosan, paradicsomosan készítek el, friss bazsalikommal, ez például nagy kedvenc.


Milyen gyakran jársz étterembe?
A munkám miatt sok üzleti ebéden veszek részt, ezért 2-3 alkalommal hetente.


Mikor voltál utoljára étteremben, és hol? Mit ettél?
A Mala Gardenben, Siófokon, és Mexikói sajtlevest ettem.


Most vasárnap mit főzöl?
Jó, hogy a tésztáról beszélgetünk éppen, mert eszembe juttattátok egyik kedvencemet, a bologna-i spagettit, szerintem azt fogok.


Mivel foglalkozol mostanában?
Kommunikációval, rendezvényszervezéssel, médiavásárlással.


Végül: szívesen megosztanánk olvasóinkkal egy kedvenc ételed receptjét…
Paradicsomos csirkemell olaszosan:

Két nagy fej hagymát kockákra vágok és megpirítom kókuszzsíron. Másfél kiló csirkemellet felkockázok, és összeforgatom a hagymával, megvárom, hogy levet eresszen, és lassú tűzön főzöm. Egy fél kiló paradicsomot ráöntök frissen passzírozva, himalája sóval, borssal, oregánóval ízesítem, folyamatosan kóstolgatva puhára főzöm a csirkét. Köretnek mehet egy kevés penne hozzá.