Tavasz-váró saláta

Pár napot kint töltöttünk a Fekete-erdőben, annak is a legtetején, a napsütéses havas hegyekben. Az a tiszta levegő jót tett a szellemnek, a léleknek, és nem utolsó sorban az arcbőrnek és fizikumnak. Mire hazaértünk újra Magyarországra, a nap itthon is kisütött, és tavasz illata lett a levegőnek. Persze a téli kabátokat még nem tehetjük el, de ez a kikelet-érzet boldoggá tett, és sóvárgóvá... Mindennél jobban várom a felmelegedést és napsütést. A konyhában is tavasz-váró hangulatba kerültem, így a salátát tojással, retekkel, petrezselyemmel készítettem el.

salata_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          200 g Gyermelyi 8 tojásos szarvacska
  •          4 ek joghurt/ görög joghurt
  •          3 db tojás
  •          1 nagy fejű fehér retek
  •          120 g sajt
  •          2 ek majonéz
  •          1 csokor petrezselyem
  •          kapor ízlés szerint
  •         
  •          bors

 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A tojást megfőzzük, felkarikázzuk, a retket megmossuk és szintén felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. A petrezselymet és kaprot is felaprítjuk.

A joghurtba keverjük a majonézt, és mindent, amit előzőleg felaprítottunk. Hozzákeverjük a tésztát, és fűszerezzük.

Hűtőbe tesszük rövid időre, majd tálaláskor megszórjuk a reszelt sajttal.

Jó étvágyat! :-)

Kalóriatartalom:

  •          100 g Gyermelyi szarvacska – 372 kcal
  •          1 ek joghurt – 57 kcal
  •          1 db tojás – 76 kcal
  •          100 g retek – 16 kcal
  •          100 g trappista sajt – 341 kcal
  •          1 ek majonéz – 107 kcal
  •          100 g petrezselyem – 32 kcal
  •          100 g kapor – 63 kcal

 

Ha szereted a tészta salátákat, egy túrós-kapros saláta receptjét itt olvashatod:

http://masteszta.blog.hu/2014/07/19/turos_kapros_tesztasalata

 

- KockacZukor -