Magyaros tésztám

Édesapám küldött nekünk, fővárosiaknak vidékről egy pár csípős kolbászt. Bár zsírpapírba volt tekerve, azon keresztül is olyan erős volt az illata, hogy nagyokat kellett nyelnem mellette. Nem sokáig bírtam magam visszafogni; nem érdekelt, hogy épp hány óra van, enni akartam belőle. Csakhogy elfogyott otthon a kenyér. Csalódottan ültem le a kolbász mellé, amikor jött az isteni ötlet, hogy tésztával készítem el.

magyaros_teszta_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  •          200 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
  •          3 ek tejföl
  •          2 ek fűszeres majonéz
  •          ½ rúd csípős kolbász
  •          1 csokor petrezselyem
  •          200 g reszelt (gouda) sajt
  •         
  •          bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A kolbászt karikákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk.

A tejföllel, majonézzel és fűszerekkel összekeverjük a tésztát. A serpenyőből leöntjük a zsírt, és csak a kolbászokkal összekeverjük a tésztát, illetve hozzákeverjük a friss, illatos, felaprított petrezselymet is. 

Megszórjuk reszelt sajttal. 

Jó étvágyat!

magyaros_teszta_2_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor 

- KockacZukor -