Tészta gyömbéres marhahússal

Személyi edző mellett edzek. Már a szintfelmérő első alkalom után is egy héten át haldokoltam az izomláztól. Minden lépés vágott, tépett, szaggatott. Szerintem az edző egyszerűen el akar tenni láb alól. :) Hiába mondom neki, hogy értse meg, én nem vagyok egy fitness- és súlyemelő bajnok, és hogy a Trx-en a sokadik gyakorlatnál már a saját súlyom is 700 kg-nak tűnik. Neki mindig csak annyi a higgadt válasza: megy az, csak csináljam. Én pedig nyögök és küzdök, és kicsit mindig belehalok, de irtózatosan próbálkozom. Szinte a főzőcskézés is „fáj” egy-egy edzés után. Minden szeletelés, kevergetés kész gyötrelem, mert az összes porcikám sajog. Na jó. Az illatok és ízek azért vigasztalnak. :-)

teszta_marhahussal_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          300 g Gyermelyi szarvacska
  •          500 g marhahús szeletelve
  •          1 cm gyömbérgyökér
  •          250 ml szilvalé
  •          2 ek olívaolaj
  •          2 ek szójaszósz
  •          2 csipet fahéj
  •          2 csipet őrölt mustármag
  •          1 narancs héja

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki.

A marhahúst vágjuk csíkokra, majd azt is kisebb darabokra. A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük le. Olajon pirítsuk meg a húst és a gyömbért. Adjuk hozzá a szójaszószt, majd a szilvalevet. (Étkezési keményítővel sűrűsíthetjük, ha a „keményebb szószt” jobban szeretjük.) Forraljuk össze az ízeket. Fűszerezzük fahéjjal, mustármaggal és a narancs héjával.

Ötlet: Ha szereted a zöldségeket, akkor gombát és zöld vagy piros paprikát, illetve nem csak szilvalevet, de szilvát is apríthatsz a húshoz a szószba.

Jó étvágyat!

Ha szereted, hogy a tészta szószban lubickol, és még máj rajongó is vagy, akkor mindenképpen meg kell nézd ezt a receptet is:

http://masteszta.blog.hu/2014/06/17/kockateszta_csirkemajmartassal

- KockacZukor -