Paradicsomleves gazdagon

A Balatoni telek dzsungellé változott a tél alatt. Most, hogy kitavaszodott, elmentünk rendet rakni az udvarban és a házban. Azonnal megtámadtak az emlékek, és rögtön elkezdtem töltődni a végtelen madárcsicsergéstől, a zöldek illatától, és a bogarak zsongásától. Nem, még nincs nyár, még nincs dús zöld lomb a fákon, még fűteni kellett és zokniban járni. De a bicajozás közben már megpirult az arcunk, és az ebédet is a teraszon fogyaszthattuk. Végre! :D

dsc_4699_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          200 g Gyermelyi szélesmetélt
  •          1,5 liter paradicsomlé
  •          1 db nagy krumpli
  •          2 db nagyobb répa
  •          2 db közepes karalábé
  •          1 db zellergumó
  •          1 db zöld paprika
  •          1 db vöröshagyma
  •          1 csokor petrezselyem
  •          1 ek olívaolaj
  •          2 db tyúkhúsleves kocka
  •          2 ek őrölt csemegepaprika
  •         
  •          bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Egy lábosban felhevítjük az olajat és a megtisztított és feldarabolt zöldségeket megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a paprikát, sót, borsot, és a szétmorzsolt húsleveskockákat, majd felöntjük egy kevés vízzel. Ezt követően beleöntjük a paradicsomlevet. A félbevágott vöröshagymát is beletesszük a levesbe főni. Attól függően, hogy milyen sűrű levest szeretnénk, adunk hozzá még vizet. Amennyiben kell, utólag is sózzuk a levest, illetve, ha valaki édesen szereti, akkor vagy cukorral, vagy édesítőszerrel még édesíthet rajta. Hagyjuk főni a zöldségeket a paradicsomlében.

Kis tálkákba tésztát rakunk, és rámerjük a forró, ízes, zöldségekkel teli paradicsomlevest.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -