Málnás óriáskagyló karamellás mandulával

Nem könnyű minden hétvégén olyan gyerekprogramot találni, ami megfelel az időjárásnak és a pénztárcánknak is. Az internet böngészésére sincs mindig idő vagy kedv. Erre a problémára ajánlom megoldásként a SZÉLFORGÓ nevű naprakész gyerekprogram ajánlót (http://www.gyerekprogramajanlo.hu/ a Facebook-on: https://www.facebook.com/pages/Sz%C3%A9lforg%C3%B3/276004349204822?ref=hl.) Ha a hírlevélre feliratkozol, rendszeresen megkapod az aktuális programajánlókat. Szerintem próbáld ki Te is. :-) 

malnas_kagylo_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          300 gr Gyermelyi óriáskagyló tészta
  •          400 gr túró
  •          200 gr málna
  •          3 ek méz
  •          2 ek natúr joghurt
  •          2 marék karamellás mandula

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Miután megfőtt a tészta, a kagylókat egymás mellé tesszük egy nagy tányéron.

A túrót, a mézet, joghurtot és málnát turmixoljuk össze.

Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A kagylókba merjük a málnás túrót és egymás mellé helyezzük őket a tálban. Előmelegített sütőben 20-30 percen át sütjük 180 fokon.

Karamellás mandulát aprító gépben összetörünk.

Az édes tészta tetejét megszórjuk az ízes mandulával.

malnas_kagylo_2_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

 

Vagy inkább citromos desszertet készítenél a lurkóknak? Akkor katt ide:

http://masteszta.blog.hu/2014/05/27/citromszoszos_metelt

 

- KockacZukor -