Szardellás puttanesca

Nem csak a családi házak körül, hanem egy harmadik emeleti lakásban is állandóan van mit tenni. Felszerelni az erkélyen a féltetőt, fúrni a képeknek egy-egy lyukat a falba, összeszerelni a konyhai polcot, lámpát cserélni a fürdőben. Ha éppen nem süt a nap, és a tavaszi esők miatt hétvégén bent ragadunk a lakásban, akkor is mindig aktívak vagyunk. Azt hiszem, soha nem lesz elég a napi 24 óra, hiszen a sok kis meló mellett ott vannak a családtagok, a barátok, a hobbi. Azért egy-egy finom ebéd mellett mindig elégedetten konstatáljuk, hogy egy újabb házi feladat letudva.

szardinias_puttanesca_2_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          250 g Gyermelyi Vita Pasta spagetti
  •          2 doboz paradicsomos szardella konzerv
  •          3 gerezd fokhagyma
  •          1 fej vöröshagyma
  •          chili ízlés szerint
  •          5 dl paradicsompüré
  •          2 marok fekete olívabogyó
  •          1 csokor petrezselyem
  •          reszelt parmezán
  •          olívaolaj

Elkészítés:

A spagettit kifőzzük.

A vöröshagymát és fokhagymát felkockázzuk és az olívaolajon serpenyőben megpirítjuk. Adjuk hozzá a chilit, majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot. A kimagozott olívabogyókat felezzük, és és azt is a mártáshoz adjuk. Főzzük néhány percig. Ha kell sózzuk, vagy ha valaki a paradicsomot édesen szereti, adhat hozzá egy evőkanál cukrot. (Én Agave sziruppal dolgozom.)

Keverjük a mártáshoz a tésztát, majd szórjuk meg gazdagon petrezselyemmel és parmezánnal.

Isteni finom! :-)

szardinias_puttanesca_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

 Ne feledkezzünk meg erről a receptről sem, mert biztosan ízleni fog:

http://masteszta.blog.hu/2014/07/05/marinara_szoszos_husgombocos_spagetti

- KockacZukor -