Medvehagymás tarhonya szezámolajban sült csirkével

A Nagy-Hárs-hegyi kilátóhoz kirándultunk ma. A párom komoly iramot diktált felfelé, vagyis a hétvégi testmozgás - a tegnapi bringázás után - kipipálva, és a pipa bevésve. :-) A kilátóból csodálatos volt a látvány, a nap sütött, a bogarak zümmögtek, egy csapat fiatal éppen tüzet rakott és szalonnát sütött a kilátó lábánál, tehát minden idilli volt. :) Hazaérve azonnal a konyhába igyekeztünk, korgott a gyomrunk. Bizony örültünk, hogy már a kirándulás előtt elkészítettem a meleg ételt, és már csak neki kellett látnunk... :-)

1_kesz_700.jpg
Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          250 g Gyermelyi dörzstarhonya
  •          500 g csirkemell
  •          1 csokor medvehagyma
  •          2 dl főzőtejszín
  •          1 kis fej vöröshagyma
  •          3 dl tejföl
  •          4 ek remoulade szósz
  •          3 ek szezámmag olaj
  •          1-2 ek Jamie Oliver csípős-füstös kevert fűszere

Elkészítés:

A tarhonyát kifőzzük.

A csirkemellet kis kockákra vágjuk és szezámmag olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a csípős-füstös fűszert, és ezzel együtt is pirítunk még kicsit a húson.

A medvehagymát és a vöröshagymát összeaprítjuk géppel, hozzáadjuk a tejszínt, tejfölt, és a készen kapható remoulade szószt, majd megsózzuk. Az egészet összekeverjük.

Tálalásnál a forró tarhonyára rámerjük a fűszeres csirkemellet, és meglocsoljuk a medvehagymás szósszal.

Jó étvágyat!

 

Ha a főételhez levest is készítenél, nézd meg ezt a tavaszi receptet:

http://masteszta.blog.hu/2015/02/18/minestrone_leves_csigatesztaval

 

- KockacZukor -