Mentás, cukorborsós, bryndzás tészta

Éppen vidékre utaztam, amikor észrevettem, hogy hiányzik egy darab az egyik fogamból. Teljes sokk és kétségbeesés lett rajtam úrrá. Azonnal hívtam a fogorvosomat, aztán az Anyukámat, a külföldön élő tesómat, és mindenkit, aki él és mozog, hogy mondjon nekem valami megnyugtatót. Pár nap múlva már a fogorvosi székben ültem, és mikor meghallottam, hogy koronát kell rá tenni, pláne, amikor az orvos az árát is elárulta, azonnal elkékültem és zöldültem. Majdnem olyan színem lehetett, mint ennek a pikáns ízű tésztának, aminek a receptjét mindenképpen érdemes kipróbálni! :-)

mentas_cukorborsos_teszta_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 250 g Gyermelyi DiVita szarvacska
  • 250 g cukorborsó
  • 10 levél menta
  • 3-4 ek bryndza sajt
  • 2 ek vaj
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 6-7 ek tejföl
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ ek gyömbér
  • chili ízlés szerint
  • 1 db tyúkhúsleves kocka

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Vajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a cukorborsót is. Egy deci vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a húsleveskockát és fűszereket, illetve a csíkokra vágott mentát is. Hagyjuk rottyanni a keveréket. Hozzáadjuk a tejfölt is, majd 5 perc főzés után összeturmixoljuk az illatos zöldségeket.

Hozzákeverjük a tésztát, és megszórjuk bryndzával.

Fincsi! :-)

mentas_cukorborsos_teszta_2_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Kalóriatáblázat:

  • 100 g Gyermelyi DiVita tészta – 341 kcal
  • 100 g cukorborsó – 81 kcal
  • 100 g bryndza – 281 kcal
  • 100 g vaj – 134 kcal
  • 100 g tejföl (12%) – 142 kcal
  • 100 g vöröshagyma – 40 kcal
  • 100 g fokhagyma – 149 kcal
  • 1 db tyúkhúsleveskocka – 30 kcal

 

- KockacZukor -