Krumplis tészta újragondolva

Hazaértem fáradtan, nyűgösen. A munka, a tömegközlekedés, a közértben a sorban állás leszívott. Fájt a lábam, melegem volt, millió szatyrot cipeltem, a kulcsom kiesett a kezemből, a lépcsőház ajtaja becsípte a kardigánomat. Szóval nyűgös voltam. Ráadásul a gyomrom is korgott. Hazaérve mindent letettem az étkezőben, felszakítottam a kamraajtót, és pucoltam is a krumplit. Fél óra múlva már illatozott a lakás, végre leültem, és megnyugodtam. :-)

krumplis_teszta_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 250 g Gyermelyi szarvacska tészta
  • 5 db kisebb burgonya
  • 3-4 szelet füstölt sonka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 7-8 szelet füstölt mozzarella
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 ek margarin

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A felkockázott hagymát és a csíkokra vágott sonkát forró serpenyőben megpirítjuk. A burgonyát apró kockákra vágjuk, és ezt is a hagymához adjuk. Addig sütjük, amíg a krumpli meg nem puhul. Közben fűszerezzük is.

A tésztához hozzákeverjük a krumplit.

Egy kivajazott sütőformába töltjük a krumplis tésztát, elhelyezzük a tetején a mozzarellaszeleteket, és egy előmelegített sütőben 20 percen át sütjük.

Laktató csemege! :-)

krumplis_teszta_2_kesz_700.jpg
Fotó: KockacZukor

 

- KockacZukor -