Sokmagvas édes tészta

Előttünk a hétvége. Szép idő ígérkezik, irány bringázni, tollasozni, vagy mondjuk bobozni Visegrádra. Felnőttként és gyerekként is isteni kikapcsolódás. Ismered a Bagolyvár Birodalom kalandtúráit? Vagy egy klassz kalandpark? Egy finom sajtos-tejfölös lángos, egy hűsítő fagylalt, pokróc, napszemüveg, szalmakalap...

No, és persze ne feledkezzünk meg az egyszerű, de nagyszerű ebédről (vacsiról), amit a lurkók is biztosan megesznek. :-)

sokmagvas_edes_teszta_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi orsó tészta
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 marék dió
  • 2 marék mandula
  • 1 marék natúr mogyoró
  • 3 ek magkeverék (lenmag, napraforgó mag, szezámmag)
  • lekvár ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A magvakat egy aprítógépben összedaráljuk. Egy serpenyőbe öntjük, és kicsit pirítunk rajta. Amikor már illatozik a darált magkeverék, akkor elzárjuk a gázt. Hozzákeverjük a porcukrot.

Összekeverjük a tésztával, és tálaláskor egy kanál lekvárt is adunk hozzá.

Amilyen egyszerű, olyan különleges a pirított magvak ízétől.  

Jó étvágyat!

sokmagvas_teszta_2_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

 

Csöppségek eledele ez is:

http://masteszta.blog.hu/2015/02/21/vargabeles_edesanyammal

 

- KockacZukor -