Ananászos, csirkés tésztasaláta

Már régen vágytam arra, hogy grafikát tanuljak azért, hogy a fotózást és a grafikát összekapcsolhassam. A tanulmányaim megkezdésére egy olyan grafikusművészt találtam, aki a mai kort leképező alkotásaival már azelőtt lenyűgözött, hogy személyesen ismertem volna. Az élet úgy hozta, hogy megismerkedtünk, és én vettem a bátorságot, hogy megkérdezzem, tanítana-e. Lelkes igenlő választ kaptam, én pedig azóta szívom magamba az új információkat. Felvidít, feltölt, inspirál újra „az iskolapadban ülni”. Kíváncsi vagyok, hogy a gasztrofotóimra is át tudom-e egyszer vezetni, amiket újonnan megtanulok. :-)

ananaszos_csirkes_tesztasalata_1_kesz_jpg_700.jpegFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 100 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 100 g csirkemell
  • 4 ek majonéz
  • 5-6 ek tejföl
  • 1 ek citromlé
  • 2 db narancs
  • 2 db alma
  • 1 db ananász konzerv
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A csirkemellet forró serpenyőben, olajon kisütjük, fűszerezzük ízlés szerint. Miután a hús kisült és kihűlt, csíkokra vágjuk.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, és felkockázzuk.

A tejfölt, majonézt, citromlevet és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tésztához, és belekeverjük a csirkemell csíkokat is.

Egy órára hűtőbe tesszük, és miután kihűlt, és az ízek kicsit összeértek, tálalható.

Jó étvágyat!

 

- KockacZukor -