A tökéletes tésztasaláta megoldóképlete

Jönnek a dög melegek. Őszintén, ki vágyik ilyenkor nehéz kajákra, kiadós, forró levesekre? Hőségben a szervezet jelez: felfrissülni, lazítani vágyik és fellélegezni valamivel, ami könnyű és üdítő. Sokan nyáron csak hideg gyümölcsökön élnek. Vannak, akiknek az asztalára csak hűvös görög- és sárgadinnye kerül, és ez nem véletlen. A testünk él-hal a hőségben mindenért, ami enyhülést adhat. Remek ebéd alternatívát jelentenek erre az időszakra a tésztasaláták, amelyek a tészta szénhidráttartalma miatt energiával töltik fel testünket, de mégsem nehezítik el azt.

e6914227ccf2a4b7094a6209577221ca_1.jpg(Fotó: Pinterest)

Egy tésztasalátát összeütni a világ egyik legegyszerűbb dolga, gyakorlatilag bármilyen friss hozzávaló kerülhet bele. Egyetlen kis egyenlet van csupán az elkészítésére, amely minden hozzávalónál, minden tésztafélénél ugyanúgy működik, hogy az elkészült fogás tökéletes legyen.

1. Végy tetszés szerinti száraztésztát, és főzd meg. A recés felszínű vagy üreges belsejű fajtákat a szaftosabb tésztasalátákhoz javasoljuk, mert ezeken szépen megcsücsül a mártás.

choose-cook-pasta.jpg(Fotó: Pinterest)

2. Töltsd fel tetszőlegesen friss zöldségekkel. A lehetőségek száma végtelen. Egyre ügyelj, hogy lehetőleg friss zöldségeket válassz, bár a konzerv kukorica kétség kívül minden tésztasalátát feldob. Dönts az idényzöldségek mellett, nyáron a kígyóuborka mellé némi saját készítésű kovászos uborkát is apríthatsz hozzá.

load-up-on-veggies.jpg(Fotó: Pinterest)

3. Adj hozzá proteint is, mert minden kiegyensúlyozott étkezésnek kell tartalmaznia jó minőségű szénhidrátot, fehérjét és zsírt. Protein gyanánt bármilyen sovány húsféle szóba jöhet, de karikázhatsz bele főtt tojásfehérjét, tehetsz bele sajtot, esetleg olajos magvakat is, melyek szintén gazdagok fehérjékben.

add-lean-protein.jpg(Fotó: Pinterest)

4. Némi fűszer vagy erőteljesebb ízű hozzávaló is kell bele, amely meghatározza a tésztasaláta karakterét. Egy kis szardínia, egy markánsabb ízű sajtféle, kevés csípős paprika egyaránt remek választás.

add-ingredients-to-boost-flavor.jpg(Fotó: Pinterest)

5. A legvégén pedig az elmaradhatatlan dressing következik. Ez is lehet bármi: elmehetsz az ecetes ízvilág irányába, vagy lehet a mártásod mustáros. A citromos-joghurtos öntetek is kellemesek, de az uborkás, kapros verzió is kiváló. Lehetsz merész a hozzávalókkal, garantáltan nem lehet elrontani, maximum egy kicsivel még árnyaltabb, még pikánsabb, még különlegesebb lesz az összhatás.

 

use-a-lightened-pasta-salad-dressing.jpg(Fotó: Pinterest)