Karalábé leves

A minap vettünk két fej zsenge karalábét, és csíkokra vágva, három-négy féle mártogatóst készítve mellé, nyersen rágcsáltuk el őket az esti filmezés közben. Élveztük, ahogy roppan a fogunk alatt, azt, hogy zamatos és lédús. Eltelt pár nap, és a közértben ismét elkezdett velem szemezni egy példány. Nem tudtam ellenállni, és vásároltam belőle újra két kis fejet. De most leves készült belőle, cukorborsóval és fűszerekkel.  

karalabe_leves_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 marék Gyermelyi 4 tojásos kiskagyló
  • 2 db karalábé
  • 250 g cukorborsó
  • petrezselyem
  • 3-4 szál újhagyma
  • 2 db zöldségleveskocka
  • bors
  • ¼ pritamin paprika
  • natúr vegeta

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Egy lábosban olajon megpirítjuk a felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott karalábét is. Miután pirítottunk rajta, hozzáadjuk a cukorborsót is. Két-három keverés után rászórjuk a petrezselymet. Felöntjük a zöldségeket 2 liter vízzel, és hozzáadjuk a leveskockákat, a sót és borsot, valamint a natúr vegetát. Hagyjuk forrni a levest. A pritaminpaprikát szintén kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a leveshez. Hagyjuk forrni a levest 20 percen át.

Öntsük bele a kiskagyló tésztát, és várjuk meg, amíg az is megfő a levesben.

Jó étvágyat hozzá!

 

Ezt a hagymalevest próbáltad már?

http://masteszta.blog.hu/2014/12/13/kremes_hagymaleves_rovidmetelttel

 

- KockacZukor -