Jönnek a palacsinta fesztiválok!

Rögtön kezdődik két, nagy érdeklődésre számot tartó Palacsinta Fesztivál kis hazánkban. Július 8. és 12. között Derekegyházon, július 18-án pedig Mátraterenyén, Nádújfaluban jelentkezik a hagyományos program. A nyár a palacsinták évszaka, a meleg hónapokban ugyanis jelentékeny mennyiségű palacsinta fogy. Talán a legnosztalgikusabb az igazi, hártyavékony, "vizes" palacsinta kakaóporral szórva vagy baracklekvárral kenve, mellyel a strandokon találkozhatunk. De ez még csak a kezdet...

mickey-mouse-pancake-mickey-with-donald-683x1024.jpg(Fotó: Pinterest)

A palacsinta fesztiválokon mindenféle különleges ízesítésű verziót készítenek, emellett összedobják az ország legnagyobb palacsintáját is. A derekegyházi programra palacsintasütők jelentkezését is várják, a fenti link alatt lehet rá jelentkezni, aki érzi magában a késztetést, hogy akár egy palacsintához fűződő guinness rekordban szerepeljen.

És ha már palacsinta, nézzünk egy igazán profi palacsintasütőt, aki meglepő módon egy Édesapa. Nathan Shields különben matematika tanár, emellett grafikus illusztrátor, tehát rajztudása és kézügyessége mindenképpen megvolt ahhoz a hobbihoz, amelyet az elmúlt évek alatt tökélyre fejlesztett. Számtalan témában elkészítette már palacsintaműveit. A forró serpenyőbe csorgatott palacsintatésztából nemcsak finom, hanem látványos fogások kerülnek ki a keze közül. A gyerekek minden bizonnyal élvezik Apa különös hobbiját, erről a lenti kép is tanúskodik.

saipancakes-pancake-art-nathan-shields-12.jpg

Ezek pedig Nathan Shields "munkái", itt bizony láthatóan minden reggelre jutott valami kreatív az asztalra. Star Wars karakterek, kihalt tengeri élőlények, horoszkóp jegyek, lepkefajták, emberi szervek egyaránt a család tányérjára kerültek már palacsintatésztából. Forrás: www.boredpanda.com

dad-creates-educational-pancakes-kids-1.jpg
dad-creates-educational-pancakes-kids-16.jpg
dad-creates-educational-pancakes-kids-2.jpg
dad-creates-educational-pancakes-kids-22.jpg
saipancakes-pancake-art-nathan-shields-13.jpg
saipancakes-pancake-art-nathan-shields-14.jpg
saipancakes-pancake-art-nathan-shields-16.jpg
saipancakes-pancake-art-nathan-shields-18.jpg

Azóta persze már többen ellesték ezt az egyedi módszert, és alkotnak palacsintából. Így kell például Mickey egeres finomságot rittyenteni szombat reggel a gyerekeknek, íme a lenti videó.

mickey-mouse-pancake.jpg(Fotó, forrás: Pinterest)

És ha ez még mind nem lenne elég, némi ételfestékkel színes palik is rittyenthetők.

enhanced-buzz-18565-1434746589-11.jpg(Forrás: buzzfeed.com)