Gombás, gorgonzolás DiVita

Még ma is emlékszem arra, hogy amikor kislány voltam, mennyire igényeltem a törődést, a rám figyelést, miután megműtöttek. A kórház gyógyszerszagú volt, a fehér ruhás nővérek és orvosok olyanok voltak, mint a szellemek, a körülöttem lévő gyerekek sírtak és féltek, és a kórházi menü meg sem közelítette Anyukám főztjét. Ez a figyelmesség és gondoskodás iránti igény akkor sem szűnik meg, ha az ember felnőtt fejjel kerül kórházba. Kiszolgáltatott, amikor meztelenül kell a műtőasztal lepedője alá bújnia, és hagy ne soroljam... A nővéreknek vagy van kedve mosolyogni vagy sem, az orvosok, mint a villám, úgy cikáznak végig a betegeken, és a műtött testrészen kívül az emberre idejük nincs. A párom tegnap jött haza a kórházból, és természetesen meleg étellel fogadtam. Mert a meleg étel szeretet, gondoskodás és figyelmesség.

gombas_gorgonzolas_divita_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 300 g Gyermelyi DiVita szarvacska
  • 500 g csiperke gomba
  • 5 dl tejszín (főző és habtejszín egyben)
  • 50 g gorgonzola
  • 3 ek parmezán
  • bors
  • 2 ek vaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Vajat melegítünk serpenyőben, amire ráöntjük a négy részre vágott gombákat. Addig pirítjuk, amíg a gomba levet nem ereszt. Ezután a gombát addig főzzük, amíg a leve elkezd fogyni, párologni. Hozzáöntjük a tejszínt, amibe belerakjuk a felkockázott gorgonzolát, hogy az is elolvadjon a tejszínben. Ezután sózunk, borsozunk, illetve hozzákeverjük a lereszelt parmezánt is. Addig főzzük a gombát, amíg a tejszín elkezd sűrűsödni. Ha ez nem történik meg, akkor egy kanál liszttel sűríthetjük a szószt.

Ha a gombás, tejszínes, sajtos szósz elkészült, azt rámerjük a tésztára, és már tálalhatjuk is.

Mivel a DiVita tészta szárazabb tészta, mint a többi, ezért én bő szósszal szeretem enni.

Nagyon finom lett! :-)

 

Levest is készítenél a főétel elé? Akkor nézd át ezt a receptet:

http://masteszta.blog.hu/2014/10/04/krumplis_kremleves_csipet_tesztaval

 

- KockacZukor -