Fesztivál rágcsák, hogy legyen erőd bulizni

Ha fesztiválra készülsz (a Sziget Fesztivál épp kezdődik), talán nem elsősorban az jár a fejedben, hogy egészséges kajákat egyél, miközben önfeledten bulizol. Mert általában mindig van sör, meg energiaital, meg csoki vagy ropi az ilyen helyeken, a többi pedig nem számít, csak a zene és a hangulat a lényeg... Pedig ha csomagolsz magadnak néhány minőségi rágcsálnivalót arra a pár napra, jobb kedvűbb és fittebb leszel majd, jobban bírod a táncot és a pörgést hajnalig, ez fix.

music-festival-healthy-snack-ideas.jpgLássuk. Például a nyári bogyós gyümölcsökből simán eltehetnél pár dekát egy műanyag dobozban a hűtőtáskádba. Tele vannak vízzel, rostokkal és B-vitaminnal, amelytől majd energikusabbnak érzed magad. Most van itt a málna szezonja, de az áfonya, ribizli is tökéletes csemege.


summer-berries.jpg
A tikkasztó nyári napsütésben csápolva hamar kimerül a szervezet. A kiizzadt ásványi sókat, nyomelemeket izotóniás itallal pótolni érdemes, akárcsak egy kiadós edzés után. Természetes izotóniás folyadékként az egyik legjobb választás a bioboltokban is kapható kókuszvíz, amely kiszáradás ellen kiváló, emellett energizál is. Szinte azonnal érezni, ahogy új életre kel a tested tőle.
ppic_alnatura_cocodrink.jpg
Lásd el magad C-vitaminnal! A fesztiválozó tömegben bizony csak úgy ugrálnak a bacik emberről emberre, így néhány grapefruit- vagy narancsszeletet is bekészíthetsz magadnak, mintegy természetes testőrként.

citrus.jpg
Ha gyengének és fáradtnak érzed magad, chips helyett inkább mandulát rágcsálj, persze sótlan verzióban. Segít stabilizálni a vércukorszintedet, plusz jótékony zsírokkal és energiával látja ez a tested. A sótlan földimogyoró is remek vagy a szintén sótlan tökmag. Sok kalória van bennük, így már egy maréknyi olajos mag felér egy hamburger energiatartalmával, viszont ez legalább egy természetes, egészségtudatos választás. 
almonds.jpg

Proteinszelet: igen, nem csak a fitnesztermek "gyúrós" táborának ajánlott, hanem mindenkinek, aki többre vágyik egy csokiszelettel kapcsolatban, mint, hogy finom legyen. Ha éhes vagy, rohansz egy csokiért. De ez nem jó, mert 10 perc múlva újra éhes leszel. A proteinszeletek viszont magas fehérjetartalommal rendelkeznek, és jó minőségű szénhidrátban gazdagok. Vannak olyan finomak, mint egy Twix vagy Snickers, viszont ezekből választhatsz cukormenteset is...

165452586_nutrend-cfm-34-feherje-szelet.jpg