Hagymás, articsókás masni

A szabadságnak csak egy része telt napsütésben és igazi, nyári melegben. A második fele inkább tavaszias volt. Nem bánkódtunk. A hét első fele megadta a vízparti pihenés, úszás és kerti grillezés lehetőségét, a nap erejének visszahúzódásával viszont bringázhattunk és kirándulhattunk kedvünkre. Így szinte a felhőknek köszönhettük a hajózást, az éttermek meghittségét és különlegességeit, illetve az otthoni begubózós, pléd alá bújós, cseresznye- és dinnyefalós, filmezős estéket. Amikor a következő nap a reggeli helyett ebéddel kezdődött - mert a korgó gyomor felkelés után azonnal meleg ételre vágyott - akkor gyorsan kellett azt elkészíteni. Úgy, mint a következő receptet is...  

articsokas_masni_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi masni tészta
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 6-7 db olajban eltett articsóka szív
  • 1 ek olívaolaj
  • pár csepp citromlé
  • só, bors
  • 4-5 ek reszelt parmezán
  • 4-5 szelet füstölt kolbász

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A felkockázott hagymát olívaolajon, forró serpenyőben megpirítjuk, és hozzáadjuk a felcsíkozott articsókát is. A kolbászt én nagyon apró kockákra vágtam, annyira, hogy szinte észrevehetetlen legyen a többi hozzávaló között, és csak az ízét lehessen érezni. Ezt is keverjük hozzá a zöldségekhez, és azokkal együtt pirítsuk meg. Fűszerezzük, és keverjük hozzá a pár csepp citromot és parmezánt is.

Az ízes hagymás, articsókás keveréket keverjük össze a tésztával, és már tálalhatjuk is.

Először készítettem el ezt a receptet, és imádtam. :-)

articsokas_masni_2_kesz_700.jpegFotó: KockacZukor

 

Készíts édességet masni tésztával, nézd meg ezt az üdítő nyári receptet:

http://masteszta.blog.hu/2014/10/04/krumplis_kremleves_csipet_tesztaval

 

- KockacZukor -