A tökéletes esküvői torta

Az esküvői szezon közepén tartunk. Én most szombaton is hivatalos vagyok egyre. Szervezkedés, ideges várakozás, rohangálás, nagyjából ezek hármasa jellemzi leginkább az esküvői előkészületeket. A torta kérdése kábé a százhuszonhatodik dolog a listán, ami egy esküvőszervezésnél felmerülhet. Hány emeletes, hány szeletes legyen, milyen ízek legyenek az egyes emeleteken, milyen legyen a dizájn, a használt színek, legyen-e rajta virág, és egyáltalán kivel csináltassuk meg? Millió a kérdőjel.

20150716_102126.jpg

Én annak idején rákerestem a legtrendibb cukrászdákra, amelyek csak eszembe jutottak, és vagy egy tucat e-mailt küldtem szét. A válaszok egy dologban összecsengtek: írjam meg én az elképzelésemet, és majd a cukrászda kihozza abból a legtöbbet. Végül háromemeletes tortát csináltattam, narancsos csoki, citromos túró és kókusz ízekkel. A fehér tortára kívülre pink pöttyök és rózsák kerültek, íme a fenti kép róla. Szerintem aranyos lett. :) A nászpár a torta tetején viszont el lett bénázva. Nem a fotón láthatót választottam ki előzőleg a katalógusból, és a tortát a vacsora helyszínére szállították, még mielőtt a végeredményt csekkolhattam volna, így maradt ez a csúnyácska párocska. De nem ezen múlt persze, a Nagy Nap ettől még tökéletes volt. :)

Nos, tehát valami torta alapötletnek mégiscsak kell lenni, amivel beállítunk a cukrászdába, és mi most ebben segítünk két remek infografikával, amelyek áttanulmányozásával garantáltan összeállítható a tökéletes esküvői torta terve. A formára, az ízek harmóniájára, a dekorációra, és a "csúcs dísz" típusára egyaránt találunk benne javaslatot. A többi pedig már csak a cukrász szakemberek dolga. :)

d80f5998aa5834a6b5114e333d3e7a7a.jpg

Forrás: http://www.modwedding.com/2015/01/10/10-wedding-planning-infographics-probably-didnt-know-needed/

276e221b_8cea953363bf7da6_food-weddingcakeflavors_xxxlarge_2x.png
Forrás: http://www.popsugar.com/food/Wedding-Cake-Flavor-Ideas-30442542