Mogyorókrémes tészta sült zöldségekkel

Így július közepén, azzal, hogy az iskolákban nyári szünet van, és az emberek megkezdték a nyári szabadságokat, kiürült a főváros. Ezt a napi munkába járás során a BKV tömegközlekedési eszközein érzékelem. Le tudok ülni, és nem kell fulladoznom amiatt, mert lélegzetvételnyi hely sincs. A vásárlásaimat mindig úgy terveztem, hogy ne kelljen túl sok szatyrot cipelnem, de most, hogy van helyem letenni őket, elmerészkedtem egy távolabbi piacra is. Nem tudok betelni a sok-sok gyümölccsel, ami ilyenkor kapható. A forróság ellenére, azért néha meleg, laktató ételt is kell fogyasztani.

mogyorokremes_teszta_sult_zoldsegekkel_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi rövid metélt
  • 1,5 ek (natúr) mogyorókrém
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 4-5 vastag répa
  • 2 csokor újhagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 ek texas bbq fűszer (helyettesíthető bármely füstös ízű fűszerrel)
  • bors
  • 1 ek garam masala
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk curry
  • balzsamecet ízlés szerint
  • 2 ek magkeverék

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A répát répapucoló segítségével csíkokra vágjuk. Az újhagymát is csíkokra szeleteljük. Forró serpenyőben, olajon megpirítjuk a zöldségeket, és hozzáadjuk a texas bbq fűszert. Megszórjuk a magkeverékkel, és mindent addig sütünk, amíg megpirul. 

Egy lábosban elkezdjük melegíteni a tejet és tejszínt, és hozzáadjuk a mogyorókrémet. Forraljuk addig, amíg a mogyorókrém fel nem olvad. Ekkor sóval, borssal, garam masalával, kurkumával, curryvel és balzsamecettel ízesítjük. Hozzáadjuk a tésztát, és összekeverjük a fűszeres mogyorókrémmel.

Tálalásnál a mogyorókrémes tésztára szedjük a fűszeres sült, magvas zöldséget, és már ehetjük is.

Jó étvágyat! :-)

mogyorokremes_teszta_sult_zoldsegekkel_2_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

- KockacZukor -