Csak 3 hozzávaló: csokis-baconos rudacska

Sokaknál minden bizonnyal kicsapta a biztosítékot KockacZukor múlt héten posztolt mogyorókrémes tésztája, mert hát mit keres a cukros-édesség a tésztán, pláne amihez sült zöldség is társul. A gyakorlat aztán azt mutatta, egész jól összeférnek egymással ezek az "enyhe" kontrasztban álló hozzávalók, mert az elkészült étel nagyon finom lett, és pillanatok alatt elfogyott.

285659_1_800_jpeg.jpg

Soha nem szabad megrökönyödni az elsőnek különösnek tűnő recepteken, emlékezzünk csak vissza gyermekkorunkra, amikor a sósnak induló káposztás tésztát is vastagon cukorral ettük, a porcukros-szalonnakockás túrós csuszáról nem is beszélve. De nagymamám tejlevesére is szívesen gondolok vissza: forralt tejet kanalaztam cérnametélt betéttel, jó édesen. :) Ez a mogyorókrémes verzió is visszaröppent kicsit ezekbe az időkbe.

És ha már a cukros-sós íz házasításánál tartunk, itt egy újabb kuriózumnak számító snack receptje, a csokis-baconos ropi, ami elsőre hátborzongatóan hangzik, de tényleg működik, és aki elég bátor hozzá, hogy elkészítse, elképesztően finom ízélményben részesül.

285659_3_800_jpeg.jpg

Mindössze három hozzávaló szükséges hozzá: bacon, csoki és ropi. Ennyi.

Hozzávalók tehát:

  • 1 csomag halvány vékonyra szeletelt bacon
  • 1 tábla jó minőségű tejcsoki vagy 100 grammnyi tejcsoki pasztilla (étcsokival kevésbé bátor a végeredmény)
  • 1 csomag ropi (mi a vékony és ropogós Sticklettire szavazunk)

Elkészítés:

Első lépésként a szalonnával kell kezdenünk, amelyet pirítsunk teljesen ropogósra, majd morzsoljuk apró darabokra. Ezt követően olvasszunk jó minőségű tejcsokoládét fondu készítőben vagy vízgőz felett vagy egyszerűen csak a mikróban, és a ropikat egyesével mártsuk bele félig, majd a csokis ropit forgassuk meg a pirított bacon darabkákban. A darabkák szépen a csokira tapadnak. A csokis-baconos ropikat száradásig pihentessük. Az eredmény egy egyszerre édes és sós csemege, amelyet az augusztus 31-i nemzetközi bacon nap örömére például jóízűen elrágcsálhatunk majd. ;)

 285659_2_800_jpeg.jpg

285659_4_800_jpeg.jpg

Forrás: http://www.trendhunter.com/trends/national-milk-chocolate-day