Mandulás penne avokádókrémmel és kecskesajttal

Úgy két hónapon át egyszerre három könyvet is olvastam. Egyik reggel Osho-ra vágytam, így azt vittem magammal. A következő estén történetre is szükségem volt a tanítások mellé... és még be sem fejeztem a két könyvet, már vettem is elő egy következő kedvencet. Sokat utazom tömegközlekedéssel, és hogy ne szippantson be a földet bambuló, megtört zombik világa, inkább fejest ugrok a könyveim csendes világába. Na jó. Néha azt is gyorsan végigpörgetem a fejemben, hogy milyen hozzávalókat is kell beszereznem a zöldségesnél és a közértben az esti vacsihoz... ;-) :D

mandulas_penne_avokadokremmel_es_kecskesajttal_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 2 db érett avokádó
  • 2 dl főzőkrém, vagy főzőtejszín
  • 1 csokor bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 2 marék szeletelt mandula
  • kecskesajt ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A mandulát forró serpenyőben megpirítjuk, majd egy darálógépben összetörjük apróra. Ezzel az őrleménnyel összeforgatjuk a tésztát. Ha szükségesnek látod, cseppents hozzá olívaolajat.

Az avokádóból kimerjük a belét, hozzáadjuk a citromlevelet, bazsalikomot és fokhagyma gerezdeket, fűszerezzük, hozzáadjuk a főzőkrémet, majd az egészet összeturmixoljuk.

A mandulás tésztával ezt az avokádós, bazsalikomos pestót összekeverjük.

Tálalásnál kecskesajttal szórjuk meg.

Jó étvágyat! :-)

Kalóriatáblázat: 

  • 100 g Gyermelyi Vita Pasta penne – 355 kcal
  • 1 db avokádó – 160 kcal
  • 100 ml 10 %-os főzőtejszín – 120 kcal
  • 100 g bazsalikom – 233 kcal
  • 100 g kecskesajt – 364 kcal
  • 100 g mandula – 575 kcal 

 

- KockacZukor -