Répás, sajtkrémes csirkemell tésztával

A répás sajtkrémről az egyetemi éveim jutnak eszembe. Az öt év alatt egy orvostanhallgató lány egyik szobáját béreltem. Néha meglátogatott minket a lány anyukája, és ilyenkor isteni reggeliket ehettünk. Illatozott a pirítós, amire répás, fokhagymás sajtkrémet kentünk. Olyan finom volt ez a krém, hogy még reggeli után is rájártunk a hűtőre, hogy nassolhassunk belőle.  Ha a pirítóson működik ez a finom krém, miért ne próbálhatnánk ki tésztával és csirkemellel is? :-) Íme a recept.

repas_sajtkremes_csikemell_tesztaval_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi 4 tojásos rövidcső tészta
  • 4 db közepes sárgarépa
  • 450 g csirkemell
  • 2 tubus krémsajt (én medvehagymás ízesítésűt használtam)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek cukor
  • 2 db babérlevél
  • 2 tk mustár
  • 2 tk liszt
  • 1 db húsleveskocka
  • só, bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A vöröshagymát forró olajon megpároljuk, adunk hozzá cukrot, és azzal együtt karamellizáljuk. A reszelt sárgarépát is hozzáadjuk. Felöntjük kevés vízzel, és hozzáadjuk a babérleveleket. Kis ideig főzzük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, és a leveskockát. Sózzuk és borsozzuk a csirkét, illetve hozzáadjuk a mustárt is. Ezt követően adjuk hozzá a sajtkrémet. Felöntjük ismét egy kis vízzel, és hagyjuk főni az ételt. Liszttel sűrítjük.

Miután a répás, sajtos, csirkés mártás elkészült, rámerjük a tésztára, és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -