Tonhalas, articsókás tészta

Az augusztus a szülinapozások ideje a családban. Unokahugi két éves lesz, a párom is fiatalodott egy évet, és a Hugim szeptemberi születésnapját is akkor ünnepeljük meg, amikor augusztusban együtt van a család. A legszimpatikusabb ajándékok most az élményajándékok voltak számomra, vagyis adni egy még meg nem élt élményt. Fel is kerestem az interneten azokat a cégeket, amik ajándékutalványokkal foglalkoznak, de sajnos rossz tapasztalatokat szereztem. Az egyik oldal működtetőit el sem lehetett érni, a megrendelés folyamata nem működött, míg a másik oldal olyan drága volt, hogy csak ráncoltam a szemöldökömet. Úgy döntöttem, megkeresek olyan magánszemélyeket, akik ilyesmivel foglalkoznak, és ezen az úton végre sikerrel jártam. :-) Bevallom, ünnepi ebédekben vagy vacsorákban nem gondolkodtam, mert a nagy melegek mellett nemigen tudunk komoly ételeket enni. De egy könnyed nyári vacsi azért belefért. :-)

tonhalas_articsokas_teszta_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 250 g Gyermelyi 4 tojásos rövidcső tészta
  • 160 g tonhal olívaolajban
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • fél üveg olajban kapható articsóka szív
  • metélőhagyma

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A fokhagymát összetörjük, és forró olajban, egy serpenyőben megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a félbe vágott articsóka szíveket. Miután pár percen át főztük őket – egy kis víz hozzáadásával – sózzuk, adunk hozzá metélőhagymát, a fél citrom levét és a tonhalat is.

A mártást a tésztára merjük, összekeverjük az egészet, és már ehetjük is.

Érdemes régi receptekre is, például a pestós, garnélarákos masnira kattintanod: 

http://masteszta.blog.hu/2014/05/10/garnelarakos_pestos_masni 

 

- KockacZukor -