Currys, fokhagymás gombakrémleves

Ha nyár, akkor vízpart, bicajozás, kultúra, kirándulás, tollasozás, szerelem, cserkó, dinnye és barack, napszemüveg, szalmakalap, család, nevetés.. és zene. Ha pedig zene, akkor fesztiválok, és koncertek. A legjobb, ha a zene és a vízpart találkoznak is. Mondjuk a Balatonon. ;-) Kora délutántól másnap hajnalig vettünk részt koncerteken, csápoltunk, énekeltünk, táncoltunk, ugráltunk. Hajnalban ágyba estünk, majd egy hatalmas alvás után felkelve nevettünk, hogy a vádlink és bokánk sajog, és a hangunk is már csak rekedt másolata az eredetinek. Isteninek minősítettük az előző esténket! Viszont a torkunkra ráfért a forró leves. :-)

currys_fokhagymas_gomba_kremleves_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 marék Gyermelyi csigatészta
  • 2 db konzerv szeletelt gomba
  • 2 dl tejszín vagy főzőkrém
  • 1,5 vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1-2 tk curry
  • 1 db erőleves kocka
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Olívaolajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát is. Felöntjük fél liter-egy liter vízzel ízlés szerint, és hozzáadjuk a fűszereket, illetve az erőleves kockát. Hagyjuk pár percen át forrni a levest, majd hozzáadjuk a főzőkrémet. Néhány perc után összeturmixoljuk az egészet. A levestésztát vagy külön főzzük meg, vagy egy-két perc alatt a kész levessel együtt.

Isteni íze lett, készítsd el Te is a receptet!

currys_fokhagymas_gomba_kremleves_2_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

 

Ha a leves után még tálalnál valamit, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a receptet, imádni fogod:

http://masteszta.blog.hu/2014/09/17/csicseriborsos_aszalt_paradicsomos_teszta

 

- KockacZukor -