Buli a suli: home made snack az uzsicsomagba

A környezetemben elég sok ex-óvodás kezdte a héten sulis tanulmányait. Köztük a lányom legjobb kis barátnője is. Reggelente általában együtt mentünk oviba, de ma elkanyarodtak az anyukájával, és míg mi az oviba mentünk továbbra is, ők a közeli általános iskola felé vették az irányt. Olyan megindító volt látni hátizsákkal a hátán a kislányt, és belegondolni, hogy jövőre már az én lánykám is naaagy iskolás lesz. :) A csajok egyik kedvenc csemegéje a szezámmagos Gold Fischli, biztosan sokan ismerik. Nem túl egészséges enyhén szólva, ahogy egyik más hasonló csipsztermék sem. Pár napja viszont belebotlottam egy otthon készíthető, ezért talán egészségesebb verziójába, amelyet bátran merek ajánlani minden kis hátizsákos iskolásnak a tízórai csomagba is. :)

tk-blog-goldfish-crackers-12.jpg

1. A legegyszerűbb, ha ugyanannyi lisztet, ugyanannyi sajttal és ugyanannyi vajjal gyúrhatóra összekeversz. Én 25 deka lisztet, 25 deka vajat és 25 deka sajtot használtam, és a kész tészta felét fagyasztóba tettem, majd máskor is készítek. Te használhatsz valamilyen karakteresebb ízű sajtot is, nálunk viszont csakis trappista jöhet szóba. Kis sót is tegyél bele, majd jöhet a kutyulás.

tk-blog-goldfish-crackers-04.jpg

2. Az összeállt tésztát kicsit érdemes pihentetni, hogy ne legyen túlságosan lágy, ahogy a kezünk melegétől megolvad a vaj.

tk-blog-goldfish-crackers-06.jpg

3. Kábé 20 perc után kivesszük a hűtőből, és kinyújtjuk pár milliméter vastagságúra, majd kiszúrjuk tetszőleges formákra.

tk-blog-goldfish-crackers-07.jpg

4. Nem baj, ha nincs halacska kiszúród, pikkpakk gyárthatsz egyet egy üres kólás dobozból! Mekkora ötlet, magamtól sosem jutott volna eszembe. :)

tk-blog-goldfish-crackers-02.jpg

5. Jöhet a halacskák kiszúrása, majd sütőlemezre sorakoztatása. Ha szeretnéd, kend meg felvert tojással, és tegyél rá reszelt sajtot, vagy szezámmagot, esetleg mákot. Süsd világosra, semmiképp se várd meg, hogy piros legyen, mert megkeseredik a sajttól. Várd meg, míg teljesen kihűl, csak akkor szedegesd le a sütőlemezről. Jó móka, és finom. :) 

tk-blog-goldfish-crackers-08.jpg

tk-blog-goldfish-crackers-09.jpg

Forrás: http://tastykitchen.com