Cukorborsós, rókagombás csirke tarhonyával

Ajánlok Nektek néhány családi programot a nyár utolsó napjaira a Balatonon. Ha a déli parton pihentek, akkor pattanjatok bringára, és bicajozzatok el a Balaton partján Zamárdiba, a kalandparkba (www.zamardikalandpark.hu). Találhattok itt gyerekpályákat, junior pályákat, felnőtt pályákat, kipróbálhatjátok a szabadesést, vízi dodzsemezhettek, kisvonatozhattok, és még sorolhatnám. Ha pedig az északi parton nyaraltok, akkor látogassátok meg Szentbékkállán a kőtengert (www.balcsi.net/helyek/szentbekkalla). Persze ebédet is főzhettek együtt. Mondjuk ezt a receptet. :-)

cukorborsos_rokagombas_csirke_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 3 marék Gyermelyi 4 tojásos tarhonya
  • 450 g filézett csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 200 g rókagomba
  • 4 marék cukorborsó
  • édes pirospaprika
  • metélőhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • 2 ek étolaj
  • só, bors

Elkészítés:

A tarhonyát kifőzzük. Egy magasabb falú serpenyőben forró olajon piríthatjuk is.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Szórunk rá pirospaprikát, felöntjük egy kis vízzel, és hagyjuk rottyanni egyet. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és fehérre főzzük azt is. Sózzuk, borsozzuk. Érzés szerinti méretre vágjuk a gombát, és ezt is hozzáadjuk a hagymás húshoz. Legutoljára szórjuk hozzá a cukorborsót. A tejszínnel együtt is főzzük, és ha szükséges, liszttel sűrítjük.

A tálalásnál a tarhonya mellé merjük a szaftos, cukorborsós húst. Friss metélőhagymával szórjuk meg.

Fincsi! :-)

cukorborsos_rokagombas_csirkemell_700.jpgFotó: KockacZukor

- KockacZukor -