Tojásos, lecsós tarhonya

A hétvégét a család a Balaton parton töltötte, igencsak sokan összejöttünk. Természetesen főtt a húsleves, már korán reggel feltette Édesanyám. Megkérdezte, hogy mi legyen aztán a főétel ennyi emberre. Olyan fogásra volt szükség, ami pénztárca kímélő, mégis finom és laktató. Ja, és ne legyen már mindig rántott husi és rakott krumpli. :-) Nagyon régen ettünk tarhonyát, így most arra esett a választás. Faltuk is  vidáman a délutáni programok előtt. :-)

tojasos_lecsos_tarhonya_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 250 g Gyermelyi 4 tojásos tarhonya
  • 3 nagyobb paprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 db főtt tojás
  • 3 db közepes répa
  • 100 g bacon
  • 2 kis dobozos tejföl
  • reszelt sajt ízlés szerint
  • mustár
  • só, bors
  • étolaj

Elkészítés:

A tarhonyát forró serpenyőben és olajon megpirítjuk és felöntjük dupla mennyiségű vízzel, majd sózzuk, és puhára pároljuk.

A bacont apró, a vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk. Forró olajon a bacont megsütjük, a répát megfonnyasztjuk. Ugyanezt tesszük a nagyobb kockákra vágott paprikával és paradicsommal is. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.

A tojásokat megfőzzük, majd felszeleteljük.

Egy sütőedényt kivajazunk vagy olajozunk, és a tarhonya felét rátesszük. Erre ráöntjük a lecsót, és rárakosgatjuk a tojásszeleteket. Ráöntjük a tarhonya másik részét is.

A tetejére rákenjük a mustárral, reszelt répával, reszelt sajttal összekevert tejfölt.

Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul, és az étel illatozni nem kezd.

Jó étvágyat!

 

- KockacZukor -