Citromos csicseriborsó krémleves

Elég lehangoló volt a nyaralás után ismét hazatérni. Az egyik nap még napsütés, vízpart, tiszta levegő, tollasozás és madárcsicsergés, másnap pedig már fulladozás a metrón, tömegek a járdákon, aktahegyek az irodában. Ennél csak az volt kiábrándítóbb, hogy az első munkanapon már csak négy keréken jutottam haza, mert pár óra alatt annyira legyengültem, hogy nem tudtam állni a lábamon. Az estét lázasan töltöttem, másnap reggel vitt is a párom az orvoshoz. Persze, hogy valami vírus... annak minden kellemetlen tünetével. Enni sajnos nem tudtam egy-két napig, és aztán is csak fokozatosan terhelhettem a gyomrom. Vagyis levesekkel melegítettem be. :-)

citromos_csicseriborso_kremleves_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 2 marék Gyermelyi ABC tészta
  • 1 üveg csicseriborsó
  • 1,5 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 citrom leve
  • 2 dl tejszín vagy főzőkrém
  • 1 db erőleves kocka
  • só, bors
  • 1 tk őrölt köménymag
  • olívaolaj

Elkészítés:

Olívaolajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a csicseriborsót is. Felöntjük fél liter-egy liter vízzel ízlés szerint, és hozzáadjuk a fűszereket, illetve az erőleves kockát. Hagyjuk pár percen át forrni a levest, majd hozzáadjuk a főzőkrémet. Néhány perc után összeturmixoljuk az egészet. A levestésztát vagy külön főzzük meg, vagy egy-két perc alatt a kész levessel együtt főzzük. Már eheted is.

Jó étvágyat! :-)

citromos_csicseriborso_kremleves_2_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

 

Ne feledkezz meg korábbi leves receptjeinkről sem:

http://masteszta.blog.hu/2014/10/04/krumplis_kremleves_csipet_tesztaval

 

- KockacZukor -