Kuszkuszos metélt lime zselével

Párizsban a Montmartre-on járva betértünk egy kis boulangerie-ba (pékségbe). A hatalmas kínálatból egy kis citromos süteményt választottam, és ezzel meg is találtam életem kedvenc sütijét, a „Citron pain d' epices” nevű csodát. Semmi más nem érdekelt ezután... hiába ágaskodtak a macaronok, integettek a quiche-ek, és madeleine-k. Észre sem vettem a tarte tatin, ekler, clafoutis, mille-feuille vagy egyéb francia édességeket sem. Mindennap szükség volt az adagomra, így menet közben egy-egy mindig elfogyott. Ezekkel az emlékekkel gazdagodva itthon a lime-ot és lime zselét vettem elő, és készítettem el az alábbi könnyed, tésztás édes ebédemet.

kuszkuszos_metelt_limezselevel_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200 g Gyermelyi rövidmetélt
  • 4 maroknyi kuszkusz
  • 3 ek cukor
  • fél citrom leve
  • lime zselé vagy más lekvár, dzsem, illetve vegyes gyümölcs

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A kuszkuszt egy mély edényben összekeverjük a cukorral, majd ráöntjük a felforralt vizet. Kétszer annyit, mint amennyi a kuszkusz mennyisége. Hozzákeverjük a fél citrom levét, majd lefedjük az edényt, és addig hagyjuk állni, amíg a tészta is megfő. Miután a tésztát leszűrtük, hozzákeverjük az édes kuszkuszt. Azzal együtt is hagyjuk állni 5 percen át. Tálalásnál a kuszkuszos metéltre merjük a lime zselét, amit aztán össze is keverünk vele.

Jó étvágyat!

 

Citromszószos metélt:

http://masteszta.blog.hu/2014/05/27/citromszoszos_metelt

Ezt a receptet se felejtsd el! :-)

 

- KockacZukor -