Vörösboros marha DiVita tésztával

Azt hiszem, a Párizsban töltött napjaink alatt a világ összes turistáján túltettünk. Reggeltől késő estig talpon voltunk, több ezer lépcsőt megmásztunk, több száz utcácskával megismerkedtünk, kényeztettük minden érzékszervünket. Nem hagyhattam ki a „boeuf bourguignon”, a Julia Child nevén elhíresült burgundi marhát. Meglepődtem, hogy metélt tésztával tálalták. A marha omlós volt és illatos, a barna szósz rajta enyhén savanyú, ami szintén meglepett. Úgy döntöttem, itthon is kipróbálom ezeket az ízeket.

vorosboros_marha_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200-250 g Gyermelyi DiVita szarvacska
  • 400 g darált marhahús
  • 100 g bacon
  • fél üveg száraz vörösbor
  • 1,5 dl paradicsompüré
  • reszelt sajt (trappista, juhsajt)
  • 1 db vöröshagyma
  • 4-5 szem ecetes fokhagyma
  • 3-4 szem fokhagyma
  • só, bors, chili, natúr vegeta
  • 1 db erőleves kocka
  • 3-4 ek liszt
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 2 ek cukor

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Forró serpenyőben, olajon elkezdjük pirítani az apró csíkokra vágott bacont. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Ugyanezt tesszük a fokhagymával is. Hozzáadjuk a baconhöz, és pirítjuk őket együtt. A darált marha következik. Amikor a marha már színt vált, hozzáöntjük a vörösbort és fűszereket, illetve a paradicsompürét is. Hagyjuk főni a keveréket 20-25 percen át. Keverjük hozzá a cukrot, majd sűrítsük liszttel a marharagut.

A rozmaringot azért hagytam ki az ételből, mert a családban van, aki nem szereti, de Te rakhatsz bele egy keveset.

A tésztára rámerjük a marharagut, megszórjuk sajttal, és már ehetjük is a mennyei étket! ;-)

Jó étvágyat!

 

Tarhonya, lencse, paradicsom és pulyka. Kattints ide, ha ez a recept is felkeltette az érdeklődésedet:

http://masteszta.blog.hu/2015/05/23/pulykas_lencses_tarhonya_paradicsomszosszal

 

- KockacZukor -