Csicseriborsós ragu tarhonyával

Az utolsó napos, meleg őszi hétvégén elvittük a Manót bobozni (http://www.bobozas.hu/visegrad/). A hibát ott követtük el, hogy délután indultunk neki, és mire odaértünk, hatalmas sor fogadott minket. Még jó, hogy a pénztár mellett egy játszótér is volt, mert így a gyerek kibírta a várakozást. Amíg én – Manócska szerint – nyugdíjas tempóban szötyörögtem lefele a dombról, addig az Apja fénysebességet diktált. No de, majd ha már egyedül használja a bobot, megtalálja a saját tempóját is. Ehhez képest vasárnap kifejezetten bátor és talpraesett volt, amikor életében először ült gokartba (http://www.silverkart.hu/), és vezette a kisautót a pályán. Amikor látta, hogy az apja milyen vagányan vezet, lelkes lett, ugyanakkor halkan meg is jegyezte nekem, hogy kicsit fél. Egy-két megnyugtató ölelés után már vennie kellett a bukót, és bátran nekivágott a kalandnak. Betartotta a biztonsági szabályokat, ügyesen technikázott, vagyis profin megugrotta a félelmeit.

csicseriborso_ragu_tarhonyaval_2_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 5-6 marék Gyermelyi tarhonya
  • 1 üveg csicseriborsó
  • 500 g csirkemell
  • 1 konzerv kókusztej
  • 2 dl paradicsompüré
  • 100 g csípős kolbász
  • curry
  • garam masala
  • bármilyen ázsiai fűszer
  • 3 ek étolaj
  • 2 ek étkezési keményítő

Elkészítés:

A tarhonyát kifőzzük.

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és forró serpenyőben olajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt is, azzal is sütjük a húst. Felöntjük a kókusztejjel és paradicsomszósszal, fűszerezzük, és hagyjuk összefőni az ízeket. 15-20 perc után megkóstoljuk, és amennyiben szükséges, sózzuk, fűszerezzük még. Ezt követően belekeverjük a két kanál étkezési keményítőt, és kevergetés mellett ismét főni hagyjuk a ragut.

A tarhonyára rámerjük a ragut, és már ehetjük is.

Jó étvágyat!

csicseriborso_ragu_tarhonyaval_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

- KockacZukor -