Halloweenre: töltött narancsfejek

Tegnap volt családi tökfaragás az oviban. Aranyos kis program, a kicsik élvezik a csumpizást a tökkel, a kész művet pedig hazavittük, így otthon már ott vigyorog a kis narancssárga, világító fej esténként az erkélyen. Nálunk kb. ennyi is a Halloween egy évben, nem tulajdonítunk nagyobb jelentőséget neki, nem szoktunk beöltözős bálra menni, és nem sütünk félelmetes pókos vagy csontvázas sütiket. Na, de idén kivételt teszek - legalábbis a lenti desszert erejéig, amely inkább csak látványában, tálalásában különleges, hiszen egy egyszerű csokipudingról van szó. Azzal töltjük meg a narancsfejeket.
 
10190883703_3e3ce02b24_o.jpgHozzávalók:
  • narancs vagy nagyobb, keményebb héjú mandarin
  • csokoládés pudingpor
  • cukor
  • tej
  • friss mentalevél a díszítéshez
10191162433_2f7ba80869_o.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg alaposan a narancsot vagy mandarint, majd vágjuk le a tetejét, jó éles késsel. A gyümölcs belsejét ezután alaposan kapargassuk ki, mint amikor Halloween tököt faragunk. :) A kiszedett gyümölcshúst dzsúszként elfogyaszthatjuk. Ez után elkészítjük a pudingot a csomagoláson látható utasítások szerint fél liter tejjel, cukorral vagy édesítővel, ki hogy szereti. A kihűlt pudingot adagoljuk a narancs fejecskékbe, majd szúrjunk friss mentalevelet a narancs héjába díszítésnek. A szem, száj és orrnyílást ne vágjuk ki, mert kifolyik rajtuk a puding. Helyette fekete ételfestékkel fessük meg a narancs arcát kívülről. Látványos, gyerekkel készítve pedig remek móka.:)