Őszi leves

Egy hosszú hétvégén az Őrségben (http://www.orseginemzetipark.hu/) jártunk. Tavak, falvacskák, haranglábak, lovak, erdő, dimbek-dombok, a fa tüzelésű kályhák illata, az ősz színei; csodálatos volt a környezet. Bár nem csak biciklizést terveztünk, hanem a Kehidakustyáni fürdőt is meglátogatni (http://kehidatermal.hu/), az utóbbi tervünk meghiúsult egy bicajos esés, és horzsolások miatt. De aki sportol, azzal ilyesmi néha megesik. Nagy baj nem történt, mégis összefutott a falu - éppen utcán sétáló - apraja-nagyja. Megindító volt a traktorról leugró bácsi, aki szintén a segítségünkre sietett. Hamar összeszedtük magunkat és ismét nyeregbe pattantunk, folytattuk az utunkat, egészen egy takaros kis csárdáig, ahol egy forró levessel kezdtük az ebédet...

oszi_leves_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 2 marék Gyermelyi kiskagyló levestészta
  • 1 kicsi sütőtök
  • 2 db répa
  • 1 db gyökér
  • 2 db karfiol
  • 1 db közepes burgonya
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db leves kocka
  • 1-2 liter víz
  • curry
  • garam masala
  • egyéb ázsiai fűszer keverék
  • borecet ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A zöldségeket megtisztítjuk, felvagdossuk, és egy lábas vízben megfőzzük. Főzés közben hozzáadjuk a leveskockát. Miután a zöldségek megpuhultak, az egészet összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a curryt, garam masalát, egyéb ázsiai fűszert és ecetet is. Kóstolgassuk, és ízlés szerint adagoljunk mindent. Én szeretem az erős, ütős ízeket, így semmivel sem spóroltam.

A sütőtököt meghámozzuk, karikákra, majd négyfelé vágjuk, és utoljára ezt tesszük a levesbe főni. Körülbelül 15 perc alatt a sütőtök is átfő. Az ízeket ellenőrizzük, fűszerezzük, ha szükséges, majd tányérba merve, a tésztát hozzáadva tálaljuk.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -