Mákos tészta vanília sodóval

Unokahugim két éves, de már több nyelven beszél. Néha németül, máskor szlovákul, aztán magyarul. Érti a különböző nemzetiségű szüleit, rokonait, és néha egyszerre minden nyelven válaszol, ha kérdezzük. Kis szöszke huncut lány, akinek számára a világ minden dolga egy csoda, még mindenre rácsodálkozik. A boldogsága nem igényel túl sokat; a pitypangtól kezdve egy kartondobozon keresztül a csiklandozásig, mindentől csillog a szeme. Bárcsak soha ne vesztenénk el mindezt a képességünket, bárcsak „ne nőnénk fel soha”. A gyerekkorunkat idézve, vaníliasodós mákos tésztát készítettünk a családnak.

makos_teszta_vanilia_sodoval_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200 g Gyermelyi 4 tojásos rövidcső tészta
  • 3 db tojássárgája
  • 2 ek kristálycukor
  • 3 ek porcukor
  • 2 dl tej
  • vanília ízlés szerint (kivonat vagy aroma)
  • fél citrom leve
  • 100 g darált mák

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, majd a mákkal és porcukorral összekeverjük.

A sodó elkészítéséhez a tojássárgáját összekeverjük a cukorral és tejjel és ízlés szerint vaníliával. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a citromlevet is. Amennyiben nem akarsz sodót készíteni, azt vanília pudinggal is helyettesítheted.

Jó étvágyat!

makos_teszta_vanilia_sodoval_2_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

 

- KockacZukor -