Paradicsomos, csirkemájas tészta

Sokszor gondolkodom azon, hogy mi az a jótékony cselekedet, amit - saját lehetőségeimhez képest - kvázi idegen emberekért is meg tudok tenni. Ruhák leadása a Vöröskeresztnek (http://voroskereszt.hu/), vagy nemsokára a Mikulás Gyár (http://mikulasgyar.hu/), ahova el lehet vinni tartós élelmiszereket, játékokat a rászorulóknak. Ezen felül rendszeresen járok véradásra, amit az egész főváros területén szerveznek. Ha tennél egy kis jót te is másokért, akkor keress rá a hozzád legközelebb eső helyszínre és időpontra, ne habozz:  www.veradas.hu. Azért utána egyél is valami finomat, jól fog esni a szervezetednek.

paradicsomos_csirkemajas_teszta_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 150 g Gyermelyi DiVita szarvacska
  • 2 fej vöröshagyma
  • 100 g csirkemáj
  • 1-2 dl paradicsompüré
  • 1 dl vörösbor
  • oregánó
  • só, bors 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A májat tisztítás után kockákra vágjuk. A felkockázott vöröshagymát egy serpenyőben, forró olajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a májat is. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, illetve a bort, és hagyjuk összefőni az ízeket. Én egy csöpp xilitet tettem hozzá, mert mi édesen szeretjük a paradicsomos szószokat.

A tálalásnál a tésztára rámerjük a paradicsomos csirkemájat, és már ehetjük is.

Jó étvágyat!

paradicsomos_csirkemajas_teszta_2_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

 

Ne feledkezz meg a korábbi receptekről sem, szerintem ez is tetszeni fog:

http://masteszta.blog.hu/2015/09/23/lencsekremleves_chilivel_es_citrommal

 

- KockacZukor -