Csak 3 hozzávaló: varázslatos karácsonyi torta

Én már nagyon készülök! Gondolatban megvan az ünnepi menü, és látom magam előtt a sütemény-hegyeket. Na, meg a konyhában töltött hosszú órákat is, ezt be kell vallanom. :) Persze illatos mézeskalácsokat vagy egy jó bejglit sütni valahogy olyan hangulatos, hogy az ember meg is feledkezik róla, hogy egyben fárasztó is. Viszont most itt egy igazi karácsonyi csoda, egy három hozzávalós gyümölcskenyér, amely aztán tényleg nem igényel nagy erőfeszítéseket a háziasszonytól. Ennek ellenére garantáltan érkeznek majd az elismerő "Hú, de finom!", "Ez mennyei!", "Isteni!!!" - visszajelzések, méghozzá dögivel. :)

threeingredient_fruitcake-recipe-hero.jpg

Mindössze egy kiló aszalt gyümölcsre van hozzá szükség, amelyet egy éjszakára tejbe (vagy mandulatejbe) áztatunk puhulni. Majd másnap hozzáadunk sütőporos lisztet, elkeverjük, és sütőpapíros tortaformában, sütőben, 160 fokon megsütjük, amíg szépen meg nem emelkedik (plusz tűpróba).

Hozzávalók:

  • 1kg vegyes aszalt gyümölcs
  • 2 és fél csésze (kb 600ml) tej vagy mandula tej
  • 2¾ csésze sütőporos liszt
  • 1 evőkanál sherry, rum vagy whisky (opcionálisan meglocsolni vele a kész tortát)
  • porcukor díszítésnek (szintén opcionális)

Ha kihűlt, díszítésnek papírból kivágott minták segítségével (karácsonyfa, csillag vagy hópihe formában), porcukorszórással díszítjük. Jól záródó fémdobozban érdemes tárolni, úgy sokáig frissen eláll. Már, ha marad, ami sokáig elálljon... ;)

Forrás: http://www.annabel-langbein.com