Narancsos, mézes csirkecomb

Van, aki alig várja a telet és a havat, a síelést, a korcsolyát, a szánkózást vagy egyszerűen csak a hógolyózást és hóember építést. De sokan nem szeretik a hideget, inkább tavasz és nyár rajongók. Ugyanakkor ők is szeretnének kikapcsolódni a hideg idő ellenére is. Nekik ajánlom a következő programokat, amik kupon formájában, akár karácsonyi élmény-ajándékok is lehetnek. Festeni mindenki tud: www.paintcocktail.com; Főzősuli, nem csak kezdőknek: www.chefparade.hu; Szereted az agykontroll tanfolyamot, és az alfa szintet? Ismerkedj meg a théta állapot rejtelmeivel is: www.orshee.me; A nevetésből soha nem elég: www.dumaszinhaz.hu; Ugye régen voltál már tekézni?: www.aranyoldalak.hu/sport-szabadido-es-utazas/tekepalya/budapest/

narancsos_mezes_csirkecomb_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

 

  • 150 g Gyermelyi szélesmetélt
  • 4 db csirkecomb
  • 2 db narancs
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek méz
  • (aszalt szilva ízlés szerint)
  • só, bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és egy kivajazott vagy olajozott tepsibe rakjuk. A mézet összekeverjük két narancs levével, és az öntet felével meglocsoljuk a combokat. a Fokhagymákat összenyomjuk, és szintén a tepsibe rakjuk. Letakarjuk alufóliával, és 2-3 órára hűtőbe rakjuk pácolódni.

A sütőt előmelegítjük, és 180 fokon hagyjuk az alufólia alatt párolódni a húst fél órán át. Ezután szedjük le róla az alufóliát, locsoljuk meg a maradék mézes naranccsal, és vagdossunk a húsokra narancsszeleteket (illetve aszalt szilvát). Süssük szép pirosra őket.

Kiváló ünnepi ebédnek is!

Jó étvágyat!

narancsos_mezes_csirkecomb_2_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor  

- KockacZukor -