Csak 3 hozzávaló: Oreo kekszes trüffel hóemberek

Múlt héten megismerhettétek a következő Oreo-kekszes fincsiség alapját, most egy kicsit még jobban felturbózzuk, mert mi már nagyon várjuk a havat! :) Mivel idén még nem volt alkalom igazi hóembert építeni, ezért sütiből csinálunk. A gyerek imádta az ötletet, és ti is biztosan sikeresek lesztek, ha előrukkoltok otthon a hóembersüti ötletével. 
e.jpg

Ugyanaz kell hozzá, mint az Oreo kekszes trüffel golyókhoz, tehát:

  • 200g Oreo keksz (a képen epres látható, szerintem natúrral finomabb)
  • 250g krémsajt
  • 300g fehér csokoládé
  • Egész Oreo kekszek (a kisebb méretűekből)
  • Színes cukormáz a díszítéshez

Igen, tudom, ez már hol három hozzávaló??? Valóban kettővel több a háromnál, de az alaprecept még mindig összeáll a három összetevőből, így ha azon a ponton megállnál, már így is kész az isteni édesség. Ám ha továbbmész, hóemberessé teheted. :)

Elkészítés: a kekszet robotgépben összedolgozod a krémsajttal, majd hűtőbe teszed dermedni. Közben megolvasztod a fehér csokit vízgőz fölött, és hagyod kicsit hűlni. A dermedt masszából kis golyókat formázol, amelyet megforgatsz az olvadt csokiban. A kész golyókat azután a frigóba dugod, hogy megkeményedjen a külsejük. Tojásfehérjéből és porcukorból nem túl lágy cukormázat készítesz, hogy ezzel ragassz ferdén a golyó tetejére egy kis Oreo kekszet, a hóember kalapjaként. A cukormázat ételfestékkel színezve elkészítheted a hóember száját, orrát, szemét is, és már csak száradni kell hagyni... Nagyon boldog karácsonyt kívánok minden kedves olvasónak! <3

b30027a9d54ea0387cf9e5d25c541dc1.jpg
Forrás: http://www.the-girl-who-ate-everything.com/