Karácsonyi tészta torta, eperöntettel

Nem hiszek a karácsonykor ajándékokra felvett hitelekben, nem hiszek a giccsben, és a végtelen pénzköltésben. De hiszek a karácsonyi vacsora illatában, a békés csendben vagy éppen zsivajban eltöltött estékben, az egymás mellett filmezésben, társasozásban, kártyázásban vagy harsány beszélgetésben, a találkozásokban, a díszek fényében, a karácsonyfa tűlevelében, és az év végi pihenésben.

Békés, boldog karácsonyt kívánok minden kedves Olvasónak!

 karacsonyi_teszta_torta_eper_ontettel_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 100 g Gyermelyi Vita Pasta spagetti
  • 150 g félzsíros túró
  • 2 db tojás
  • fél citrom leve és lereszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 marék mazsola
  • 5-6 ek xilit/ vagy 4 ek cukor (tésztához és öntethez együtt)
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • vaníliaőrlemény ízlés szerint
  • 400 g fagyasztott eper
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csomag vanília puding

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A túrót, tojást, citromlevet és héját, vaníliás cukrot, mazsolát és 3-4 ek xilitet, illetve vaníliaőrleményt egy tálban összekeverünk. Ehhez hozzáadjuk a tésztát, és összeforgatjuk az édes masszával. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Belekanalazzuk a túrós, mazsolás tésztát, és előmelegített sütőben lassan átsütjük.

Az eperöntethez kb. 400 gramm fagyasztott epret engedünk fel, hozzáadjuk a tejszínt és a pudingport, valamint 3 evőkanál xilitet. Összeturmixoljuk, majd lassú tűzön felforraljuk, és addig kavarjuk, amíg az besűrűsödik.

A sült tésztát kivesszük a formából, tányérra vagy tálcára tesszük, és szeletelve az öntettel tálaljuk. Csodás édesség.

karacsonyi_teszta_torta_eper_ontettel_2_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor 

- KockacZukor -