Könnyű frankfurti leves

Az ünnepek alatti dőzsölés után, ha akarnék se tudnék már annyit enni, a pocakom és szemeim elfáradtak, és vágyakoznak a könnyed ételek iránt. Nem ettük túl magunkat, de semmiképpen nem a hétköznapi és megszokott étkezések voltak a jellemzőek. A gyümölcsök, saláták, sovány húsok és könnyed joghurtok esnek most jól, illetve az ízes levesek, mint a következő kelkáposztás, virslis frankfurti leves.

franfurti_leves_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 1 marok Gyermelyi rizsszem tészta
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy burgonya
  • 4 ek tejföl
  • 2 ek finomliszt
  • 3-4 szál virsli
  • őrölt fűszerpaprika
  • petrezselyem
  • majoranna
  • őrölt fűszerkömény
  • 2 db erőleves kocka

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A kelkáposztát felszeleteljük, és egy lábas vízben pár percig forraljuk. Ezután leöntjük róla a levet, hideg vizet engedünk rá úgy, hogy ellepje. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Fűszerezzük őrölt köménnyel, majorannával, és hozzáadjuk a leveskockát. Ha már főtt egy kicsit a kelkáposzta, a felkarikázott virslit is hozzáadjuk. A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és néhány kanál levesléből habarást készítünk és a leveshez keverjük. Petrezselymet aprítunk, és azt is hozzáadjuk. Rottyantunk a levesen. A tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Káposztaleves máshogy – próbáld ki ezt is:

http://masteszta.blog.hu/2015/11/25/kaposztaleves_tejfollel

 

-KockacZukor-