Lazacos spagetti

Mindig elcsodálkozom felnőtt vagy fiatalabb embereken, akik rosszindulatból, keserűségből cselekednek. Tisztában vagyok vele, hogy ilyenné lettek, megéltek olyan dolgokat, amik ilyenné tették őket. Ugyanakkor nagyon sok az olyan történet, amikor ebben ők is közreműködtek, vagy nem tettek ellene semmit, pedig tudtak volna. Ha ezeket a sebeket az egyén nem ápolja, nem teszi helyre, mástól nem várhat megváltást. Senki nem fogja rendezni másnak az életét. Tudd elviselni, kezelni, szeretni magad, és tudj megbocsátani magadnak. Csak ezután lesz barátod és támogatód az élet.   

lazacos_teszta_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta spagetti
  • 100 g szeletelt füstölt lazac
  • 60 g fenyőmag
  • 50 g mandula
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • reszelt parmezán - ízlés szerint
  • chili - ízlés szerint
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk koriander
  • 1 tk gyömbér
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A spagettit kifőzzük. A fenyőmagot és mandulát forró serpenyőben megpirítjuk, majd egy darálógépbe tesszük, és felaprítjuk. A felkockázott hagymát és fokhagymát a serpenyőben olívaolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az összedarált magokat és fűszereket (ha koriander őrleményünk van, azt tegyük bele most, ha friss korianderünk van, azt tálalás előtt és rászórhatjuk a tésztára). Felöntjük a borral, és addig főzzük, míg az alkohol elpárolog. A lazacszeleteket csíkokra vágjuk és beletesszük azt is a serpenyőbe. Hozzákeverjük a tejszínt, a reszelt parmezánt, majd a tésztát, és együtt is főzzük, sütjük őket. A citrom levét ráfacsarjuk, finoman összekeverjük vele, és már kész is vagyunk. Parmezánnal megszórva tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Kalóriatáblázat:

  • 100 g Gyermelyi Vita Pasta spagetti – 355 kcal
  • 100 g füstölt lazac – 117 kcal
  • 100 g főzőtejszín (10%) – 120 kcal
  • 100 g parmezán – 392 kcal
  • 100 g fenyőmag – 673 kcal
  • 100 g mandula – 626 kcal

- KockacZukor -