Lencsés penne

Egy nap, amikor alszik az egész város. Kint szürke az ég, vacogtató hideg van, és üresek az utcák. Viszont a négy fal között illatozik a konyha, mi pedig elmolyolgatunk csendesen egymás mellett. Most az is pihentető, hogy elővehetem a sok kis dobozomat, kihúzhatom a fiókokat, és szanálhatok, kidobhatok, rendezhetek, helyet csinálhatok, megválhatok, rácsodálkozhatok régi emlékekre. Közben mutogatjuk egymásnak, hogy ő mit szerelt össze, én mit találtam, és arról mi jutott eszembe. Igazán kedves, nyugodt és lassú nap. Most semmi többre nem vágyom.

lencses_pennesalata_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 100 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 3-4 marék lencse
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 1 db erőleves kocka
  • 3 dl görögjoghurt
  • 5-6 kanál majonéz (light)
  • 1 ek almaecet
  • 2 tk mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1tk cukor (xilit)
  • virsli (lehetőség)
  • só, bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A lencsét pár órán át áztatjuk vízben, majd átmosva úgy tesszük fel főni, hogy adunk hozzá egy megpucolt és negyedelt vöröshagymát, két babérlevelet, egy erőleves kockát, a csíkokra szelt füstölt szalonnát. Hagyjuk alacsony lángon fődögélni a lencsét.

Miután megfőtt, kivesszük a hagymákat és babérleveleket, és hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a joghurtot, majonézt, almaecetet, sót, borsot, cukrot, mustárt és az összenyomott fokhagymákat. Egy vöröshagymát kockákra vágunk, és ezt is hozzákeverjük. Összeforgatjuk a pennével, és kóstolás után fűszerezünk még, amennyiben szükséges.

Ha neked még valami hiányzik a tésztasalátából, akkor karikázz bele főtt virslit is.

Jó étvágyat!

lencses_pennesalata_2_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

 Kalóriatáblázat:

  • 100 g Gyermelyi Vita Pasta penne – 355 kcal
  • 100 g lencse – 353 kcal
  • 100 g vöröshagyma – 45 kcal
  • 100 g görög joghurt – 125 kcal
  • 100 g majonéz – 320 kcal
  • 1 ek mustár – 18 kcal
  • 1 gerezd fokhagyma – 4 kcal
  • 100 g virsli – 260 kcal

Visszatekintés:

Avokádókrémes penne kecskesajttal. Szerintem ezt is szeretni fogod!

- KockacZukor -