Tárkonyos csirkeragu

Állítólag ez az esztendő a változások éve lesz. Alig léptük át az új év küszöbét, már most sok mindentől megváltam, sok mindent tettem rendbe. Csodálkozom magamon, hogy az emberi kapcsolataimban is milyen könnyen és határozottan válok meg a lehúzó, bántó vagy jelentéktelen kapcsolatoktól, őrzöm és ápolom azt, ami értékes, és szórom ki, ami már nem kell, nehézkes, sok vagy felesleges. Érzem, hogy már nincs erőm játszani, sokkal értékesebbek a pillanatok, az órák és napok, semhogy az energiáimat olyanra és olyanokra pazaroljam, ami és akik nem érdemlik. Lehet, hogy ez kegyetlenül hangzik, pedig csak a szeretetről, önmagam megbecsüléséről van szó.

tarkonyos_csirkeragu_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 500 g csirkemell
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 250 g gomba
  • 150 g cukorborsó
  • 125 ml fehérbor
  • 3 ek vaj
  • 2 ek olaj
  • 2 dl főzőkrém, vagy tejszín
  • 300 g finomliszt
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek szárított tárkony
  • 2 db erőleves kocka
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Az apró kockákra vágott vöröshagymát vajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet. Amint a csirke megpirult, hozzáadjuk a megtisztított és szeletelt gombát, valamint a cukorborsót. Egy kis párolás után hozzáöntjük a fehérbort, a leveskockákat és a tejszínt. Mindent jól elkeverünk. Hozzáadjuk a sót, borsot, tárkonyt és citromlevet. A végén habarással sűrítjük.

Már tálalhatjuk is. :-)

Jó étvágyat!

Szerintem a csicseriborsós ragu tarhonyával is ízlene Neked. ;-) 

- KockacZukor -