Fokhagymás, vajas pisztráng kaporszószos metélttel

A szombati napot üdítőnek terveztem. Francia reggeli négy barátnőmmel, majd irány egy következő barát, akikkel végtelenül csevegek... és töltődöm. Ehhez képest rossz híreket kaptam a barátok hogyléte felől, és aggódom. Este hazaérve ismét egy rossz hír jött, ismét egy barátról. Kicsit összezuhantam, mert még mindannyian annyira fiatalok. Rájöttem, milyen értékesek is a perceink, az óráink, az események, a megélt pillanatok... hiszen bármikor történhet bármi, amit nem vártunk. Vagyis éljünk a jelenben, legyünk mindig kedvesek. No, és persze készítsünk egészséges ételeket! :-)  

pisztrang_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

pisztrang_2_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi rövidmetélt tészta
  • 2 db pisztráng
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 100 g vaj
  • 1 db citrom
  • só, bors
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A halakat megmossuk, beirdaljuk. A vajat az összenyomott fokhagymával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és a halak testét kívül-belül bekenjük vele. Előmelegített sütőben pirosra sütjük őket. Miután megsültek, citromot csepegtetünk rájuk. A citrom héját a sütés során ne használjátok fel, mert attól megkeseredik a hal húsa.

A kaporszószhoz a lisztet olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a maréknyi apróra vágott kaprot. Hozzáöntjük a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót is reszelünk bele. Amennyiben hígítani kell a szószt, ezt tej hozzákeverésével tehetjük meg. Én egy kiskanálnyi cukrot és egy kevés fokhagymás ecetet is kevertem hozzá.

A kaporszószt a tésztával összekeverjük, és azt a pisztránggal együtt tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Ha szereted a tengeri herkentyűket, akkor kóstold meg ezt a garnélarákos, pestós masnit, imádni fogod!

- KockacZukor -