Kelbimbós, morzsás tészta serranoval és tejföllel

Szükségem volt ismét egy erkölcsi bizonyítványra, így a vacsora hozzávalóinak a megvásárlása előtt beugrottam a postára is. Még be sem léptem, amikor egy régen látott, de szívemhez közel álló baráttal futottam össze. Olyan jó volt megölelni és beszélgetni vele, hogy biztos több hétre feltöltött ez a véletlen találkozás. Miután elbúcsúztunk, azon gondolkodtam, hogy mennyire meghatározóak bizonyos emberek, bizonyos mondatok az életünkben. Vannak, akik jönnek és mennek, de vannak olyanok is, akikkel ha csak ritkán is találkozunk, mégis fontos és eltagadhatatlan helyet foglalnak el a szívünkben. Hálás vagyok értük. :-)

kelbimbos_teszta_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 180 g Gyermelyi orsótészta
  • 400 g kelbimbó
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 100 g serrano sonka
  • 1 marék dió
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom héja
  • só, kakukkfű, kevés vegeta
  • 1 ek szezámmagolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A kelbimbót megfőzzük. Forró serpenyőben a vékony sonkaszeleteket megpirítjuk. A megpirult serranot kiszedjük a serpenyőből. A maradék zsiradékon összetört fokhagymát pirítunk, és adunk hozzá egy kevés kakukkfüvet. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a durvára vágott diót, amiket együtt aranybarnára pirítunk. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és egy kevés vegetát. Hozzáforgatjuk a szezámmagolajjal összekevert tésztát és a megfőtt és kettévágott kelbimbókat, valamint a közben megkeményedett, majd összetört ropogós szalonnát. Tejföllel díszítjük, és így már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

kelbimbos_teszta_2_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

 

- KockacZukor -