Becsinált leves

Ha lehet mérgesnek lenni az időjárásra, akkor éppen az vagyok. Tegnap még sütött a nap, lehetett végre sétálni a több napig tartó eső után. Ibolyával és hóvirággal találkoztunk, néhány bokor és fa már rügyezik. Élveztük a gyenge, de simogató napot az arcunkon, noha még sálba bugyoláltuk magunkat. Ehhez képest mára ismét esik, és szürke a világ. Eszembe jut az egyik angliai kirándulásom, aminek minden napján szötyörgött valami nedves az égből. Két nap után úgy megszoktuk, hogy ki sem nyitottuk az esernyőinket, inkább meleg itallal és étellel ellensúlyoztuk a vizes napokat. Nos, ma is szívesen ettem volna ízes, forró levest, de arra addig kellett várnom, amíg haza nem értem. Imádom a hazai leveseinket!

becsinalt_leves_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 marék Gyermelyi cérnametélt
  • 300 g csirkemell
  • 30 g vaj
  • 100 g répa
  • 100 g gyökér
  • 100 g karalábé
  • 100 g cukorborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • fél citrom leve
  • bors
  • petrezselyem
  • csipet cukor

Elkészítés:

A levestésztát kifőzzük.

A zöldségeket megtisztítjuk, és karikára, illetve kockákra vágjuk. A csirkemellet kockákra vagdossuk, és vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd a zöldségeket, és együtt pirítjuk őket. Ezután felöntjük 1-1,5 liter vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a cukorborsót is. Hagyjuk forrni a vizet és puhulni a zöldségeket. Ízesítjük egy csipet cukorral, citrommal és petrezselyemmel is.

Tésztával együtt tálaljuk  a gazdag levest.

- KockacZukor -