Politikamentes omlós almás

Darwin szerint nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra. Mennyire igaz! Elég jól alkalmazkodom, annak ellenére, hogy az évekkel egy-két háklit azért magamra szedtem. Ennek ellenére bevallom, mostanában már aggódom, hogy mi lesz ennek a világ- és ország „helyzetnek” a vége... Na, de nem politizálok, ebben a rovatban ez nem történhet meg! :-) Politikailag korrektebb lenne ugyanis, ha gyorsan ajánlanék valami finom sütit. Így is teszek most... ;-)

omlos_almas_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 300 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 500 g alma
  • 5 db tojás
  • 200 g cukor
  • 150 g vaj
  • fél citrom leve
  • csipet só
  • vanília
  • fahéj

Elkészítés:

Géppel összekeverjük a tojásokat, a cukrot és a felolvasztott vajat. Hozzáadunk egy csipetnyi sót, a vaníliát, és a fél citrom levét. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a vajas, tojásos masszához, és csomómentesre keverjük az egészet. Az almákat megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A tésztához keverjük. Egy tortaformát kivajazunk, és az almás masszát beleöntjük. A tetejére fahéjas cukrot szórunk. Előmelegített sütőben 180 fokon, fél-egy órán át sütjük. Tűvel ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.

Omlós, puha, finom! Jó étvágyat!

omlos_almas_2_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

 Egy korábbi édesség: a Csöppségek kedvence.

- KockacZukor -